Oyunların Yapımcıyla Birlikte Yapılması
Bu yazımda, günümüz oyun yapım şirketlerinin en iyi yaptığı işlerden bir tanesi olan grafik tasarıma değineceğim. Gerçekçi kaplamalar, karakter ana hatları, hatta öyle ki jest ve mimiklerine kadar en ince ayrıntıyı bizlere sunan, Hollywood‘un yıldızlarına taş çıkartacak oyuncu animasyonlarını bizlere sunuyorlar.
Peki, Bunu Nasıl Yapıyorlar?
Aslında sinemalarda izlediğimiz filmlerden hiçbir farkı yok. Kamera açılarından tutun da oyuncuların arka planına efektler eklenmesine kadar her şeyi aynı. Ayrıldıkları nokta ise; oyunlarda senaryoyu biz yaşıyoruz ve bu çok güzel bir his. Çoğu insan benimle birlik olup bu düşünceyi savunabilir.
Ancak, her güzel şeyin de götürüleri vardır elbet. Günümüzde 3 boyutlu, gerçekçi bir temaya sahip, senaryosu olan bir oyun yapmak istiyorsanız kesenin ağzını biraz fazla açmanız gerekecek. Karakter modellemeleri, karakterlerin rastgele gelişen olaylara karşı vereceği tepkiler ve bunun gibi yüzlercesi.
Oyunların yapım aşamasındayken bu tarz işlemleri sanal ortama okutmaları için büyükçe bir stüdyoya ihtiyaçları olacaktır. Oyunların yüksek miktarda satması erişebildikleri oyunculara bağlıdır. Ne kadar çok oyuncu, o kadar çok para demektir. Bu yüzden son zamanların oyunlarında ünlü yüzler görmeye başladık.
Her bir hareketinizi algılayan ve sanal ortama geçiren yani sizi sanallaştıran özel kıyafetler ve önceden hazırlanmış, efekt uygulamaya uygun bir arka plan ile her şeyi yapabilirsiniz.
Bu Teknik Yıllardır Uygulanıyor
1992 yılında yapılan, adından sıkça bahsedilen dönemin en popüler oyunları arasında olan Mortal Kombat oyunu, stüdyo oyunlarına verilecek en iyi örneklerden birisidir. Bu oyunun yapımında sadece 6 adet oyuncu kullanılmıştır ancak oyunda ise 7 karakter vardır. Bunun sebebi ise oyunun hikayesine göre bir karaktere daha ihtiyaç duyulmasıdır. Aynı karakterin sadece rengi değiştirilerek başka bir karaktermiş gibi tekrardan işlenmiştir. Bütün karakterlerin kendisine özgü hareketleri, teknikleri ve kıyafetlerindeki tarzlarına kadar her şeylerini oyuna geçiren yapımcılar, sadece fotoğraf modellemesi kullanarak bir efsaneyi başlatmış oldular.
Bu tarz oyunlar artık günümüzde daha sık rastlanır hale geldi. Gelişmiş tekniklerle bu işi yürüten devasa firmalar ve bazı bağımsız oyun yapımcıları bu teknikten faydalananlar listesinde. Bunu yapmalarının en büyük sebebi ise insanların okudukları kitaplardaki veya izledikleri filmlerdeki karakterleri kendilerinin yönetebileceği, onunla aynı gözden bakabileceği bir alana ihtiyaç duymasıdır.