Kapat

Bağımsız Oyunlardaki Grafiklerin Azlığı

Anasayfa
Oyun Bağımsız Oyunlardaki Grafiklerin Azlığı

Bağımsız Oyunlardaki Grafiklerin Azlığı

Genelde 3 ya da 4 kişiden olan, imkanları kısıtlı olan ancak dünya çapında büyük başarıya ulaşmış ürünler çıkarabilen geliştirici grubudur. Bağımsız yapımcı olmak çok büyük zahmet ve meşakkat gerektiren ama başarıya ulaştığında karşılığını fazlasıyla veren geniş bir ağdır. Günümüzde mobil platformların daha fazla rağbet görmesi ile birlikte ücretsiz veya az maliyetli oyun motorları ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte her programcı kendi evinde bir oyun stüdyosu kuracak imkanı kolayca bulabilmektedir. Ancak yetersiz bilgi, imkan kıstı ile bazı eksikler ortaya çıkmaktadır. Bu eksiklerin en başında grafik gelmektedir. Grafiğe önem veren kullanıcılar mümkün olduğunca şirketler tarafından üretilen oyunlara yönelmektedir.

Tasarım

Yazılımcının kod kısmına veya senaryoya ağırlık vermesi ile birlikte, grafik konusundaki eksikler ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda bir an önce yaptığı işi ortaya koymakta aceleci davranan üreticiler grafik alanında yeterli verimi alamamaktadır. Tabi ki ekstra masrafa girilip, grafik alanında uzman kişilere iş yaptırılarak bu sorun ortadan kalkabilir. Ancak ekstra masraf bağımsız kullanıcılar için alınması çok güç bir faktördür. Bu noktada tasarım ve grafik kısmı zayıf olan oyunlarda senaryoya ve çalışma mantığına ağırlık verilmektedir.

Hata Ayıklama

Bağımsız yapımcı tarafından üretilen oyunun kusursuz olabilmesi için elbette hatalardan uzak, kullanıcıyı oyundan nefret ettirmeyen bir ürün olması gerekir. Bu seviyede grafiğin zayıf olmasına sebep olan büyük faktörlerden birisi hata ayıklamaya ayrılan zamandır. Sabır gerektiren zor bir süreçtir. Yapımcı kodları ne kadar hatasız yaptığını düşünse bile, kontrol sonrası olayın iç yüzü ortaya çıkmaktadır.

Maliyet

Bağımsız oyun geliştiricileri yaşadığı süreçler içerisinde en az maliyeti hesaplayıp, ucuza mâl edip yüksek kâr etmeyi amaçlar. Bu yüzden grafikçiye, tasarımcıya verilecek ekstra ücretler göz ardı edilir ve grafiğin kötü olması gibi sonuçları netice verir. Gelişen uygulama ortamlarıyla birlikte bu sorun en aza indirgenmeye başlamıştır.

Bilgi Birikim

Yapılan oyunda, yapımcının bilgisi ve tecrübesi ne kadar az olursa, eksikler ortaya çıkmaya başlar. Kod bilen yapımcı illa ki grafik alanında yeterli bilgiye sahip değildir, çünkü neye ağırlık verirse diğer taraf eksik kalır. Bağımsız yapımcı elbette her alanda kendini geliştirmeye açık olmalıdır.

Daha detaylı bilgi paylaşımı için oyun forumu ziyret edebilirsiniz

“iki tavşan kovalayan, ikisini de yakalayamaz”

lösev

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

instagram takipçisi satın al antalya duvar kağıdı takipçi - haberler dünya duvar kağıdı teknoloji haberleri